Google Play Store Tasarımı Değişiyor! İşte Yeni Hali!

Google News google play store 2

Android kullanıcılarının haftada bir kez bile olsa ziyaret ettiği Play Store, yeni tasarımı ile daha minimalist bir hal aldı.

Android 12’nin tanıtılması ile Google uygulamalarında bir tasarım devriminin gerçekleşeceğini öğrenmiştik. Bu tasarımsal devrim şu ana kadar pek çok Google uygulamasında kendini gösterdi. Uygulamaların yüklenebilmesi için bir köprü olan Play Store’da da bu değişikliğin gerçekleşmesini dört gözle bekliyorduk. Nihayet yeni Play Store tasarımı için ilk görüntüler geldi.

Play Store tasarımı bazı kullanıcılarda değişmeye başladı

Yeni tasarımı bazı Android kullanıcıları görüyor olabilir, şu ana herkes bu değişikliği göremeyebilir. Yeni arayüz yavaş yavaş dağıtılıyor, eğer uygulamanın hala eski tasarımını görüyorsanız endişelenmenize gerek yok. Muhtemelen birkaç hafta içinde siz de yeni tasarımı görüyor olacaksınız. Söz konusu değişim uygulamayı büyük oranda aynı bıraksa da özellikle ana sayfada göze çarpar değişimler var.

Gördüğümüz kadarıyla Google’ın yeni tasarım anlayışı daha minimalist ve daha farklı renklerde. Önceleri birbirlerine karşıt renkler görmeye alışmış olsak da toz pembe ile koyu pembenin birleşimi gözümüzü çok daha az yoran bir seçim olmuş. Aynı şekilde karanlık temanın renk tonları da olabildiğince yumuşak seçilmiş.

Play Store gibi önemli bir uygulamanın teması değişmiş olsa bile bu dönüşüm tamamlanmış değil. Çünkü hala Google uygulamalarının büyük kısmında bu değişiklikler yapılmadı. Buna rağmen Google’ı yavaşlıkla suçlayamayız, zira Android 12 yayınlanalı pek fazla olmadı ve arayüz değişimi çalışmaları henüz Android 12 yayınlanmamışken başlamıştı.

Eğer bir Google Pixel kullanıcısıysanız güncellemeye ilk erişebilenler arasında olma ihtimaliniz yüksek. Şansınızı denemek için Play Store ayarlarından güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle