Instagram, IGTV hizmetinde değişiklik yapıyor

Google News instagram igtv

 

Instagram, IGTV hizmetinin konseptini değiştiriyor: Instagram TV adını aldı ve video yayınlamak için yeni seçenekler elde edecek. Ana değişiklik, bir saate kadar uzunluktaki videoları doğrudan ana beslemeye indirme seçeneği olacak. Önceden, bir dakikadan uzun videolar IGTV’ye yüklenmek zorundaydı.

Sosyal ağ sözcüsüne göre Instagram TV, kullanıcıların video izlemek için gitmek isteyeceği yer olacak. Ayrıca IGTV beslemesi artık video ile birleştirilecek ve ayrı bir sekmeden erişilebilir. Ayrıca Reels kısa klip formatının ayrı olarak satışa sunulacağı da belirtildi.

1633526597 3

IGTV, Haziran 2018’de Instagram’da ortaya çıktı, YouTube’a mobil bir alternatif, yani kullanıcıların uzun videolar izleyebileceği bir yer olarak tasarlandı. Yine de birçoğu bu formatı çok iyi kabul etmedi ve iki ay sonra sosyal ağ için büyük rekabet oluşturan TikTok uygulaması ABD’de kullanıma sunuldu. Buna karşılık, bir izleyici çekmek için Instagram geliştiricileri, Ağustos 2020’de kendi kısa video formatı Reels’i tanıttı ve bu da içerik yazarları için para kazanma sorunları nedeniyle rakip platformlara bir mücadele dayatamadı.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle