Twitch Hacklendi! Twitch, bilgilerinin sızdırıldığını doğruladı

Google News 01 twitch logo

Kaynak kodu ve yayıncıların kazançlarıyla ilgili bilgiler de dahil olmak üzere Twitch platformunun dahili verileri ağa sızdırıldı.

4chan forumunun sayfalarında, kaynak kodu ve yayıncıların kazançlarıyla ilgili bilgiler de dahil olmak üzere Twitch platformunun dahili verilerini indirmenize izin veren bir torrent dosyasına bir bağlantı belirdi. Yayınların yazarına göre, eylemleriyle akış alanındaki rekabetin büyümesine katkıda bulunuyor.

125 GB’lık veri arşivi, platformun kaynak kodunu, dahili SDK’larını ve araçlarını ve 2019’dan kullanıcı geliri bilgilerini içeriyor. Ayrıca Amazon Game Studios’un Steam ile rekabet edebilecek Vapor platform dosyalarını içerdiği söyleniyor.

1633593647 3

Görünüşe göre, flamalar faaliyetlerinden etkileyici bir gelir elde ediyor. Örneğin, yayıncı Asmongold, sitede son üç yılda vergi kesintisi olmadan 2,5 milyon dolar ve CriticalRole – 9,5 milyon dolardan fazla aldı. Muhtemelen, sızdırılan veriler sponsorluk, bağış ve diğer gelirleri hesaba katmadığı için kazançlar bile hafife alınmaktadır.

1633593647 4

Yüklenen dosyalar, yayıncıların Eylül ayı kazançları da dahil olmak üzere güncel bilgilere sahiptir. Yayının yazarı, bunun sızıntının yalnızca ilk kısmı olduğunu söylüyor. Sonraki sızıntılarda hangi verilerin olacağını belirtmedi.

Bu arada Twitch, sızıntıyı doğruladı ve Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Platform temsilcileri, konuyu dikkatle incelediklerini ve ek bilgi elde edilirse topluluğu derhal bilgilendireceklerini söylüyor. Ayrıca kullanıcılara destekleri için teşekkür ettiler.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle